Vaatwasser.nl
/ Veel voorkomende vaatwasser storingen
/ Overzicht van Electrolux vaatwasser storingen
|
|
Overzicht van Electrolux vaatwasser storingen |
Electrolux vaatwasser storingen i10, i20, i30, .10, .20, .30, 1x piepen, 2x piepen, 3x piepen
Electrolux vaatwasserstoring i10 betekent geen water
Een vaatwasser die geen water neemt kan zijn programma niet draaien. Dit verklaart dan ook waarom uw vaatwasser volledig stilvalt wanneer hij storingscode i10 laat zien. Dit betekent namelijk dat er geen water de machine in stroomt. Dit kan een aantal oorzaken hebben. Sommige zaken kunt u zelf oplossen, maar voor andere oorzaken heeft u de hulp van een monteur of zelfs het waterbedrijf nodig. Het kan bijvoorbeeld best zo zijn dat de waterdruk te laag is. In dat geval is de machine niet in staat voldoende water te nemen. Het kan echter ook andere redenen hebben.
Verstopping
Stel dat de aanvoer of de afvoer van het water niet in orde is. De reden is dan vaak een verstopping. Bijvoorbeeld doordat de machine flink vuil is geworden. Een andere reden kan een blokkade zijn doordat er iets in de machine is blijven hangen of doordat er een knik in een leiding zit. U kunt dit allemaal zelf nakijken. Mocht u niets vinden, dan is het altijd verstandig om er een ervaren monteur bij te halen die de machine beter kan bekijken. Mogelijk zit de oorzaak dieper en moet de machine even goed nagekeken worden. Dit kan dan worden verzorgd.
Storing i20 bij een Electrolux vaatwasser? Problemen met de afvoer
Wanneer uw vaatwasmachine van Elektrolux niet in staat is om het water waarmee de vaat wordt gedraaid af te voeren, dan zal deze in storing vallen. U krijgt dan code i20 te zien. U kunt dan direct een aantal dingen doen om dit probleem te verhelpen. Zo kunt u de machine bijvoorbeeld even schoon maken. Haal dan wel eerst de stroom eraf. U kunt de filters bijvoorbeeld eruit halen en ze even schoonspoelen en borstelen. Dit kan vaak het probleem al verhelpen. Soms zit het probleem echter dieper. Dan kunt u het volgende doen.
Alles vrijmaken
Het kan ook zijn dat er, onbedoeld, nog ergens in het systeem een blokkade zit. Zo kan bijvoorbeeld de afvoerslang bekneld zijn geraakt. Heeft u bijvoorbeeld onlangs schoongemaakt rondom de machine? Dan kan dit gebeuren. Ook kan het zijn dat de sifon nog afgesloten is. Deze moet dan uiteraard even worden geopend. Wanneer u deze drie dingen heeft nagezien, dan is de kans zeer groot dat het probleem verholpen is. Het dan namelijk voor het water gewoon weer mogelijk om weg te lopen. U kunt de stekker weer in het stopcontact steken en de vaat draaien.
Elektrolux vaatwasser storing i30? Direct de monteur bellen
Er zijn problemen die niet eigenhandig op te lossen zijn. Storing i30 voor Elektrolux vaatwassers is zo’n probleem. Wanneer uw machine deze code op het display toont, dan moet u direct de monteur bellen. Het is bovendien verstandig om de stroom eraf te halen. Er is namelijk een probleem met het water dat direct opgelost moet worden. Om te voorkomen dat het water en de elektriciteit met elkaar in aanraking komen is het loskoppelen van het stroomnet de beste oplossing. De monteur kan vervolgens zijn werk doen en het probleem zo spoedig mogelijk verhelpen.
Water in de machine
Wanneer de code verschijnt blijft er water onderin de machine staan. Dit is iets anders dan water dat niet weg kan omdat de afvoerleidingen verstopt of geblokkeerd zijn. Dit is dan ook erg gevaarlijk voor iemand die geen kennis heeft van hoe de machine in elkaar zit. Om die reden moet de monteur erbij worden gehaald. Wel kunt u alvast voorbereidingen treffen. Bijvoorbeeld door de stroom er vast vanaf te halen. Ook kunt u eventueel de ruimte rondom de vaatwasser vrijmaken. Zo kan de monteur er direct goed bij en zorgen dat de machine gemaakt kan worden.
Electrolux vaatwasser storing .10 betekent waterproblemen
In de meeste gevallen betekent een storingscode van een Electrolux vaatwasser dat er een probleem is met het water. Daar is te veel of juist te weinig van in de machine aanwezig. Dit geldt ook voor code .10. Wanneer deze code op het display verschijnt, dan is er sprake van een probleem met de toevoer van water. Dit kan een aantal oorzaken hebben. Gelukkig kunt u hier zelf al het één en ander aan doen. Soms zijn het namelijk hele simpele oplossingen die kunnen zorgen dat het probleem tot het verleden gaat behoren en de vaat gewoon gedaan kan worden.
Toevoer controleren
Wanneer er voldoende water in de machine terechtkomt, dan is het zaak om de route van toevoer te controleren. Kijk daarom altijd eerst of de kraan openstaat. Wanneer dit het geval is, dan is het ook altijd goed om even de waterdruk te controleren. Wanneer deze onvoldoende is kan dit bijvoorbeeld ook een probleem bij het waterbedrijf zijn. Is dit allemaal in orde, dan is het belangrijk om de aanvoerslang even na te zien. Mogelijk wordt deze ergens geblokkeerd of zit er een knik in. Door dit te verhelpen kan de machine gewoon zijn werk weer doen. Is dit niet het geval, dan is een monteur bellen de beste optie.
Problemen met waterafvoer geeft Electrolux vaatwasser storing .20
Een vaatwasser moet zijn water kwijt kunnen. Is dit niet het geval, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan omdat er zowel met water als elektriciteit wordt gewerkt. Wanneer er dus problemen zijn met het afvoeren van het water in uw vaatwasser, dan kan de machine storingscode .20 gaan aangeven. Dit betekent dat u direct iets moet doen om dit te verhelpen. Zo kunnen grotere problemen voorkomen worden. In de eerste plaats is het belangrijk dat de stekker uit het stopcontact getrokken wordt. Daarmee kan veilig werken worden gegarandeerd. Daarna kunt u het volgende doen.
Controlewerkzaamheden
U begint natuurlijk met een controle van de machine. U kijkt bijvoorbeeld eerst de afvoerslang na. Als hier een knik in zit, of hij is verstopt geraakt door een blokkade of door vuil, dan moet u hier direct iets aan doen. Dit is namelijk de voornaamste oorzaak waarom het water niet afgevoerd kan worden. Het kan echter ook zijn dat de filters vuil geworden zijn. Dit kunt u voorkomen door deze regelmatig schoon te maken. Daarnaast kan het aan de afvoerpomp liggen. Als dit het geval is, dan bent u vaak beter af met het bellen van een erkende monteur. Die heeft immers de benodigde kennis.
Aquastop in werking? Electrolux storing .30
Wanneer de Electrolux vaatwasser die u heeft meer water in de machine krijgt dan nodig is, dan is dit geen goede zaak. Hier kan de machine namelijk in zijn geheel niet mee omgaan. Om die reden is er dan ook een veiligheid ingebouwd die de machine toe een halt brengt wanneer er een teveel aan water in zit. Op dat moment treedt storingscode .30 in werking. Wanneer u dit ziet op uw display kunt u maar één ding doen, het programma afbreken en de machine uitzetten. U moet nu uw plaatselijke monteur bellen om deze om hulp te vragen.
Wat kunt u verder doen?
Omdat het mogelijk zo kan zijn dat er reparatiewerkzaamheden aan te pas komen kunt u dit beter aan de expert overlaten. Wel kunt u voorbereidend werk doen. U heeft de stroom al van de machine gehaald. U kunt ook zorgen dat er voldoende ruimte voor de monteur is om te werken. Bijvoorbeeld door spullen die op of rondom de vaatwasser staan weg te halen. Daarnaast kunt niet veel andere dingen doen. Het is immers beter om de monteur zelf te laten kijken naar het probleem. Als u hier zelf al mee aan de slag gaat zou het probleem erger kunnen worden.
Electrolux vaatwasser piept. Er is onvoldoende water
Wanneer er problemen met uw Electrolux vaatwasser zijn, dan uit zich dat op verschillende manieren. In de eerste plaats verschijnen er storingscodes op het display. Daarnaast gaat de vaatwasser piepen. Aan het aantal keer piepen kunt u horen welke problemen er zijn. Wanneer de vaatwasser één keer piept, dan betreft het een storing in de toevoer van het water. Dit is dan onvoldoende om er een vaat mee te kunnen doen. U kunt hier een aantal stappen in ondernemen om een oplossing te vinden. Mogelijk is het probleem dan te verhelpen.
Water controleren
Doe altijd een aantal vaste controles wanneer deze storing optreedt. Kijk bijvoorbeeld na of u de kraan open heeft gezet en of deze ook voldoende openstaat. Controleer daarnaast of de waterdruk wel in orde is. Bij te weinig druk heeft u immers ook onvoldoende water. Daarnaast moet u nazien of er geen blokkade of knik in de toevoerslang is te vinden. Wanneer dit namelijk het geval is, dan spreekt het voor zich dat het water niet goed de machine in kan stromen. In een groot deel van de gevallen is het probleem na deze controles opgelost. Is dit niet het geval, dan belt u de monteur.
Afvoerproblemen? Electrolux vaatwasser piept twee keer
Wanneer de Electrolux vaatwasser het programma dat u heeft ingesteld niet kan afdraaien, dan kan dit bijvoorbeeld komen doordat de machine niet in staat is om het water af te voeren. Om u hiervan op de hoogte te stellen gaat de machine dan tweemaal piepen. Wanneer u dus twee opeenvolgende piepjes hoort, dan is het zaak om een aantal stappen te ondernemen. Hiermee kunt u mogelijk zorgen dat het probleem verholpen wordt. Vaak zijn een aantal simpele handelingen voldoende om te zorgen dat de machine gewoon weer zijn programma kan draaien zonder verdere problemen.
Afvoer controleren
De oplossing is vaak te vinden in het nazien van de afvoerroute. Deze kan bijvoorbeeld geblokkeerd zijn omdat er iets in is blijven hangen of omdat er per ongeluk iets op is gezet. Ook kan het probleem zitten in de vervuiling die langzaam maar zeker optreedt na vele wasbeurten. Door bijvoorbeeld de filters zo nu en dan even schoon te poetsen kan dit voorkomen worden. Er kunnen ook meer technische redenen zijn waarom het water niet wordt afgevoerd. Wanneer het nazien van de afvoerslang geen verschil heeft gemaakt, dan is de kans groot dat het probleem hier zit. U belt dan de monteur.
Electrolux vaatwasser piept drie keer: wateroverlast
Wanneer uw Electrolux vaatwasser met een storing kampt, dan laat hij dit weten door te piepen. Driemaal achtereen kort piepen betekent dat de vaatwasser zijn programma niet kan afmaken. Het probleem is dan te vinden in het feit dat de machine meer water krijgt dan hij nodig heeft. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Misschien is de aanvoer te sterk of is juist de afvoer onvoldoende. In alle gevallen is een teveel aan water een probleem waar direct iets aan gedaan moet worden. Meer water dan nodig kan immers zeker gevaarlijk zijn.
Een monteur bellen
Een teveel aan water zorgt ervoor dat de aquastop geactiveerd wordt. Dit betekent dus ook dat er in de machine het één en ander gedaan zal moeten worden. Mogelijk zijn zelfs vervangingswerkzaamheden nodig. Wanneer u niet technisch onderlegd bent, dan is de kans aanwezig dat u meer kapotmaakt dan repareert wanneer u hier zelf mee aan de slag zou gaan. Het is dan altijd beter om een monteur aan het werk te zetten. Deze kan dan snel zien wat er moet gebeuren en de Electrolux vaatwasser herstellen zodat hij weer naar behoren werkt. Daarna kunt u gewoon de vaat er weer mee draaien zonder problemen.